placená inzerce
Déte nám vědět...

Vite, co se chêstá dobryho? Přece DOBRÉ FEST v Drahanovicách!

placená inzerce
DSC_0185

Červenec 24, 2019 7:15 / Furtovnik

Od nás – Jak řiká slogan – Dobré Fest bôde fest dobré. O tym nepochêbêjemê. A eště k temô ê pro dobró věc. Né-lê uplně pro tô nélepši. Rockeři se totiž rozhodlê pomáhat tem, keři si sami pomuct nemužó.

Před rokem se pod Černó věžó pomáhalo Honzikovi, psalê smê o tem TOŤ, letos znovô Drahanovice, ale ôž v mnohem větši palbě, a kromě třêdvacetiletyho Honzê z Olmika vytěžek Dobryho Festô pomuže  tentokrát aji devitiletymô Kájovi. Co klôkê trápi se mužete dočist TOŤ.

Za Dobrym Festem, sténak jak ô minifestô loňské rok po Černó věžó, čê ôž tradičnim Roska Festem, keré pro změnô pomáhá v bôjô s roztóšenó sklerózó, stoji hanácká kapela PRYOR. Ta si tentokrát na drahanovicky fotbalovy hřiště pozvala dalšich osm kapel a sólistu, takže to bôde velky a fakt fest dobry. Šak si to přečtite na plagátě pod článkem. Včetně tech, keři tôto dobró věc podpořêlê. A mê smê rádi, že se na tym mediálně podili aji Furtovnik.

Fotka je z loňskyho minifestô pod Černó věžó.

Koncentrované dobro na Hané aneb Dobréfest 2019 

Tisková zpráva

První ročník benefičního festivalu Dobréfest, který nemá v Olomouckém kraji obdoby, je tu! Obyvatelé obce Drahanovice spojili síly a ve vlastním volném čase a bez nároku na honorář se rozhodli uspořádat unikátní benefiční festival pro dva handicapované chlapce z Olomouckého kraje.

Největší festival západně od krajského města se uskuteční 3.8.2019 v Drahanovicích v areálu fotbalového hřiště a nabídne 9 kapel, biatlonovou laserovou střelnici, výstavu motorek nebo možnost podojení robotické krávy. „Na začátku byla myšlenka pomoci dvěma chlapcům, kteří se sice narodili jako zdravá miminka, ale po porodu nastaly komplikace a oba hoši dnes trpí dětskou mozkovou obrnou. Péče o chlapce je extrémně nákladná, a tak jsme chtěli rodiny nějak podpořit,“ uvádí Petr Jiříček důvody vzniku benefičního festivalu. Pro myšlenku pomoci chlapcům se postupně nadchla celá vesnice, a tak se obyvatelé obce rozhodli uspořádat ve svém volném čase a bez nároku na jakýkoliv honorář velkolepý benefiční festival Dobréfest. Akce, nemající na Hané obdoby, se uskuteční v sobotu 3.8.2019. Celý výtěžek z akce půjde rodinám chlapců, kteří za něj zaplatí část výdajů na rehabilitace nebo asistenční službu.
Kromě dobrého pocitu z podpory handicapovaných chlapců festival nabídne vystoupení 9 kapel, benefiční běh a doprovodný program pro děti i dospělé. Těšit se můžete na biatlonovou laserovou střelnici, výstavu motorek, tetovací salon, výrobu odznáčků nebo si můžete vyzkoušet podojit robotickou krávu. Mezi největší hudební hvězdy benefičního festivalu patří rocková kapela Pryor, pop-folková písničkářka Ashena, ostravská kapela My Project hrající symphonic metal ve stylu Nightwish nebo Homebwoyrasta. Vstupenka na festival bude stát 200 Kč. Snížené vstupné pro studenty do 18 let a seniory bude za 50 Kč a děti do 6 let a držitelé karty ZTP budou míst vstup na festival zdarma. Vstupenky bude možné koupit na místě. Celý obnos získaný z prodeje vstupenek se rozdělí rovným dílem mezi rodiny chlapců.
„Jsem hrdý na lidi z Drahanovic, protože uspořádat benefiční festival stojí spoustu práce a úsilí. Jsem nesmírně rád, že máme v obci lidi, kteří myslí na ty, kteří neměli tolik štěstí jako ostatní a chtějí jim pomoci,“ komentuje pořádání Dobréfestu starosta obce Drahanovice Tomáš Kröner. Špičkový doprovodný program, neuvěřitelné nasazení, pot, slzy, odhodlání, nápady a ochota místních, to je to, co dělá Dobréfest tak speciálním a jedinečným. Více informací na o benefičním festivalu Dobréfest na www.dobrefest.cz nebo na FB stránce.

Kdy: 3.8.2019

Kde: Obec Drahanovice, stadion Drahanovice

Hlavní organizátoři: Jakub Kohn, Petr Jiříček

dobré fest

Facebook0

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy