placená inzerce
Déte nám vědět...

Jahodê za to fakt nemužó. Ale dneska si skôtečně ôž nemuže bêt člověk ničém jisté!

placená inzerce
jahody1

Duben 16, 2020 9:39 / Furtovnik

Od nás, s fotkó a komentářem Vlaďkê Plôháčkové – Sami vite, jaká je doba. A gdo vi, jak dlóho bôde pak eště trvat, než přestanem přeméšlet ê nad takovó banalitó, jakó je podáni si rôkê. O to vic vám pak zatrne, gdêž bêste si mělê dobrovolně dotahnót koroňáka do barákô :-) .

Jaro v rozpôkô, vrtat se v hlêně eště nózové stav dovolôje, a že smê národ Mičurinu, keré bê furt neco kôtal na zehradách a zehrádkách, miřimê zjara do kvelbu s potřebnym matrošem. Néni nad to si jenom tak vêběhnót na záhonek a pošmáknót si na vlastni órodě!

Aji naša čtenářka Vlaďka Plôháčkova z Kostelca měla zálôsk na nejakó tô domáci produkcô. Vêdala se teda konkrétně pro jahodê.  Jak přêznává, néni uplně zběhlá v jahodovéch odrudách. Padlo ji ale oko na jednô, keró šlechtiteli pomenovalê Korona. E gdêž je to ôž starši odruda a na holandskéch záhonech jô začlê pikyrovat mnohem dřiv, než přêšlê koronavirovy časê, s ohledem na dnešek ji královskym pomenovánim spiš ôdělalê medvědi slôžbô. V kvelbô pré totiž v regálech nechêběla ani jedna sazenica. Tož táhéte si takovyho neřáda eště dom…!

„Šli jsme koupit jahody. Neznaje názvy odrůd mi tato přišla jako vtip :-) . Je fakt, že ve 3 plných regálech nechyběla ani jedna, že by to jméno? ;-)

jahody

Facebook0
  • jahody1

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy