placená inzerce
Déte nám vědět...

Koničti hasiči nafasovalê ‚zánovni kajak skládaci’, pomuhlo jim k němô město. Na dovčô k vodě se ale nerychtôjó!

placená inzerce
člun1

Květen 28, 2021 6:54 / Furtovnik

Od hasiču – Asi si negdo ve spojeni s nafôkovacim plavidlem vzpomene na dávné šlágr Ivana Mládkovyho ‚Dívka s modrou matrací’. Na novym člunô, keré dostalê do vébavê koničti profici, ale rozhodně žádnyho Jendô Bendô, co spáchal v lodi obrovskó džuzňô, jezdit nenechaji…

Ale dosť srandê. Taková dovča ô vodê s člunem bê se rozhodně zhodla a hasiči bê si jô zaslóžêlê tôplem. Nové člun, keré konickém profikum předal starosta města Michal Obrusniku, ovšem rozhodně k nejakymô povalováni se slóžêt nebôde.

Přece jenom si s novym vêbavenim hasiči prácô ôlehčijó. Člun je na samostatnym přivěsô, tož ho v připadě potřeba stači jenom zapřihnót za auto. Má takê svuj motór, takže se k záchraně na vodě dostanó hasiči k mistô rychléš. Dofčêlkô mělê k dispozicê akorát nafôkovaci raft bez pohonô, keré mosêlê připadně převážet v kabině zásahové cisternê, a takê chvilkô trvalo, než se na mistě muhl poôžêt.

Na nové člun hasičum přêspělo město. Z celkové pořizovaci cenê 130 tisicu zaplatilo věči pulkô, přesně 70 tisicu, zbêtek doplatil Hasičské záchranné sbor (HZS) Olomóckyho kraja. Ê gdêž s nim fšecko lip, přijemê hasičum, abê ho mosêlê poôžévat co némiň.

Fotkê z předáváni mámê od hasiču.

 

Facebook0
  • člun1
  • člun2

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy