placená inzerce
Déte nám vědět...

JOSEFKOL: Do Čech pod Kosiřem si pro kočár přêjel hrabě Harrach!

placená inzerce
DSC_0709

Červenec 23, 2023 9:24 / Furtovnik

Z Čech, tech pod Kosiřem – V sobotô po poledňô se začal plnit zámecké park v Čechách pod Kosiřem. Duvod bêl jasné – startoval prvni deň vêhlášenyho JOSEFKOLô. Dnes (neděla) bôde mět pokračováni.

JOSEFKOL s pořadovym čislem XVI na celé vikend ožêvi zámecké park v Čechách pod Kosiřem. Přêpravená scéna za altánem aji letos předvádi věcê, ke kerém člověk jenom tak nepřênde. Né jenom jednotlêvy řemesla, ale takê sóhrô řemeslniku přê společnym dile.

Pruvodcem slavnostniho zahájeni bêl samozřejmě majitel Muzea kočáru a ten, co to fšecko vêmêslêl – Vašek Obru. Na jeho pomêslné cestě z Vidně ho provázel mistr Martino. Té role se zhostil operni pěvec rakóskyho puvodô, rodák z Innsbruckô, Martino Hammerle-Bortolotti, keré ináč civilně žêje střidavě ve Vidni, Brně a Florencii. To, že je pěvec velkyho formátô na konec slavnostniho zahájeni předvedl v provedeni cisařské hymnê Zachovej nám Hospodine!

Bévá zvêkem, že se na JOSEFKOLô mihnó aji vyznamny historicky postavê. Tentokrát dorazêl až z Krkonoš hrabě Harrach s manželkó a potomkama. A co bê asi tak inšiho tam muhl chtět, než fungl nové kočár? JOSEFKOL ale plni přáni népozďéš na počkáni, a tož než hrabě trochô spočnôl po cestě, bêl kočár, dostavěné řemeslnikama přimo na scéně, na světě…

Aji letošni JOSEFKOL samo sebó přenáši hromadô parádni podivané a takê všelêkyho poôčeni. Pokaváď si eště v nedělô 23. červenca ôděláte čas, neco z teho eště stihnete. Malá obrázková inšpiraca je TOŤ.

Facebook0
  • DSC_0709

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy