placená inzerce
Déte nám vědět...

Z Němčêc nad Hanó až na sportovni vrchol? Českó republikô v krasojizdě reprezentovala Miša Vosêčkova!

placená inzerce
kraso2

Srpen 26, 2023 8:44 / Furtovnik

Z Němčêc nad Hanó a Glasgow, od Jirkê Vosêčkovyho – Dostat se až na mistrovstvi světa ve své sportovni disciplině je jeden z něvêššich vrcholu, keréch muže sportovec dosáhnót. 

Mladá krasojezdkyňa Miša Vosêčkova z TJ Stavebni stroje Němčêce nad Hanó se stala členkó našé vépravê na Mistrovstvi světa v cyglistice ve skotskym Glasgow. MImořádné podnik to bêl v tym, že se tentokrát bojovalo ve fšeckéch cyglistickéch disciplinách, vêjma cyglokrosô.

Jak se vedlo konkrétně sálovém cyglistum nám napsal JIrka Vosêčku. Ôž samotná učasť na mistrákô je oceněni kvalit, ani tak se ale naši neztratilê. Ale o tym fšeckym nám napsal Jirka Vosêčku a přêdal aji nejakó fotkô. Bohužel, jak poznamenává, a ôž o tym mlovil před časem, dofčêlkô nésó z Glasgow oficiálni fotkê, tož přêdal aspoň obrázkê, kery pořidil mobilem.

V první polovině srpna se ve skotském Glasgow uskutečnilo Mistrovství světa, jaké dosud v cyklistické historii nemá obdoby. Jednalo se totiž o Mistrovství světa všech cyklistických disciplín v jednom termínu na jednom místě. Mezi jednotlivými odvětvími byla zastoupena i sálová cyklistika.

Říká se, že „to nejlepší nakonec“ a možná právě proto vrcholila soutěž žen v krasojízdě poslední den šampionátu – 13.8.2023.

Jedinou českou zástupkyní v soutěži byla Michaela Vosičková z Mořic (trenérka Eva Přibylová, oddíl TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou).

Michaela předvedla naprosto skvělou jízdu a svou jedinou chybu si schovala až do úplně posledního cviku. Výsledných 101,90 bodů stačilo na krásné jedenácté místo, když papírově startovala jako čtrnáctá.

Kromě Michaely se soutěží v „sálovce“ zúčastnili v kategorii mužů jednotlivců Kryštof Nečas (celkově patnáctý) a Jakub Mašek (desátý). V kategorii dvojic skončili Jakub Mašek a Tomáš Gruna pátí. Nutno zmínit ještě „bramborovou medaili“ z kolové, o kterou se zasloužili Tomáš Horák a Radek Adam.

Jiří Vosička

Miska_poradi

Facebook0
  • kraso1
  • kraso2

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy