placená inzerce
Déte nám vědět...

Hanáci ô hasiču. V Kostelcô na Hané se zpivalo a tancovalo na nádvoři hasičárnê!

placená inzerce
DSC_0965

Srpen 28, 2023 8:13 / Furtovnik

Z Kostelca, teho na Hané – Možná na prvni pohled zvláštni spojeni, ale proč né? Kostelečti hasiči dalê do kôpê svuj deň otevřenéch dveři s pozvánim hanáckéch sóboru k nim do hasičárnê. 

Přes vikend bêlê v Kostelcô na Hané hodê. A přê té přiležêtosti hasiči otevřelê dveřê své sice nové, ale ê tak ôž dvě leta ôžévané zbrojnice. To to leti! Jak přêpomněl starosta hasiču Petr Látalu, hasiči po celé republice oteviraji dveřê svéch základen dêcky symbolickê v pátek 13., letos to ale zrovna moc nevêcházi.

A tož slovo dalo slovo, naplánovalo se fšecko na hodovó sobotô a spojilo aji s hanáckym folklornim minifesťáčkem. Jeho pomêslnym hostitelem bêl kostelecké Kosiř, přêjelâ takê Cholênka z Cholênê, Mánes z Prostijova a Hanák z Tróbek. K temô eště Hanáci ze Slôžéna předvedlê, jak se mlátilo cepama obili. A fšecko provázela Vřesovanka.

V rokô 2003 bêl v Kostelcô na Hané prvni mezênárodni folklorni festival. Po pár ročnikách to ale skončêlo. Bêlo teda zas faň vidět, že folklór je dik Hanáckymô folkornimô sóborô Kosiř, keré loni oslavil svojô štêrêcitkô, v Kostelcô doma. A gdo vi, třeba takovy hodovy potkáváni ô hasiču bôde pokračovat dál.

Pár fotek ze sobotê nandete TOŤ.

Facebook0
  • DSC_0965

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy