placená inzerce
Déte nám vědět...

Pomužete? Obec Otinoves pořádá sbirkô pro pomoc poškozeném následkem exploze ê pozustalé rodině!

placená inzerce
otinoves výřez

Říjen 3, 2023 18:57 / Furtovnik

Od nás – K temô néni moc co dodat. Informace o tragickym vybuchô a následnym požárô v Otinovsê většina lêdi asi zaregistrovala. Vrátit ôž to nende a nende vrátit ani zmařené  žêvot. Ale pomuct muže každé.

Starosta Otinovse Petr Kolářu zveřejnil dopis, v kerym informôje o veřejné sbirce. Ta bê měla bêt jednak ôrčená na sanacô škod, dalši prostředkê bê mělê pomuct samotné rodině. Fšecko potřebny se dočtete v přêloženym dopise, dalši informace só na obrázkô pod článkem.

Vážení spoluobčané,

dne 21. 9. 2023 krátce po poledni otřásly naší obcí dva po sobě následující výbuchy. Tento okamžik změnil osudy spousty lidí. Při tragické události zemřel jeden člověk v domě, kde k výbuchu došlo. Výbuch poškodil nejen samotný dům, ale i více jak desítku objektů v okolí, které mají poničená okna, střechy a vnitřní vybavení. Lidé se vrátili do svých domovů a vyčíslují škody. Jeden dům vyhořel úplně, zbyly jen obvodové zdi a starší paní, která zde prožila skoro celý svůj život, našla azyl u svých nejbližších. Je to jako malý zázrak, že se při neštěstí nikomu dalšímu nic nestalo.

Chvíle solidarity jsou v těchto těžkých životních situacích jedna z nejdůležitějších, nejkrásnějších a nejdojemnějších věcí. Lidé okamžitě začali nabízet svou pomoc, ať už osobně při odstraňování následků nebo chtěli přispívat i finančně.

Po zemřelém majiteli domu, kde k výbuchu došlo, profesionálním hasiči, tu zůstala rodina, manželka a jejich dvě nezletilé děti, dcera Michalka a syn Davídek.

Obec Otinoves se bezprostředně po události rozhodla zřídit dva účty – na jeden mohou lidé zasílat finanční pomoc poškozeným v okolí následkem exploze, na druhý účet mohou lidé poslat peníze pro pozůstalou rodinu.

Finanční pomoc v jakékoliv výši jim pomůže v těžkých a psychicky velmi náročných nových začátcích.

Chtěli bychom Vás touto cestou požádat o pomoc a o zaslání finančního daru, dle Vašich možností a Vašeho uvážení.

 

Děkujeme. Petr Kolář, starosta obce Otinoves

sbírka

Facebook0

Komentáře

FURTOVNIK.CZ Kontaktní adresa, E-mail: furtovnik@gmail.com, Telefon: 604 688 134, 737 323 697, inzerce a logotypy