Chcete poctivy domáci jidlo? Skočte si pro urodô z venkova!

Z Prostijova – Kdo je labužnik a trochô se vêzná, tož dobře vi, gde se má vêdat, abê zehnal, co mô šmakôje. Od včeréška, teda od středê, ale néni potřeba objezdit kvulê jedné večeřê pul okresô. Obchudek ‚Uroda z venkova‘ má fšecko pohromadě.
Stává se, že člověka honijó chôtě, ale pořádně nevi na co. Dêž se ale přênde do takovyho kvelbô, jak je ‚Uroda z venkova’, je spiš problém opačné. Co z tech chôti a vuni si vêbrat, protože se sbihaji slênê jenom se rozhlidne kolem sebe.
Obchudek vedle krôháča před zêmákêm se oteviral ve středô. A tož smê se tam pochopitelně zastavilê, protože dobryho jidla néni nigdá dosť. Řikala nám Gabriela Frgálova, že hledaji hlavně v néblêžšim okoli. Maso a ôzeninê z maji z Konice od Šmidu, mličny vyrobkê od Mádru z Vrbátek, lahudkê pro změnô só z Ôrčêc od Jelinku. Naopak ale pečivo maji z Moravské Třebové. Snažijó se pré pokuď možno hledat maly dodavatele, vyjimkó je ale třeba Eidam, keré jenom tak nigdo nevêrábi…
Rozhodně pré se nechcó řadit mezê obchodê ze zdravó vyživó. Je jasny, že je potřeba si aji negdê zahřešêt, a dêž ôž, tož nečim hodně dobrym a kvalitnim. Řikala Gabriela Frgálova, že jim eště scházijó marmeládê, trnkê, medê a podobny pochôtinê. Zároveň neznamená, že co neprodávaji fčêl, nebôde v budócnô. Pokuď bôde zájem o konkrétni potravinô, bôdó hledat dobryho dodavatela, abê muhlê nabidnót neco dalšiho.
Nô nemá smêsl co vic vêpisovat a dělat chôtě, stači se tam zastavit, maji otevřeny od pondělka do pátkô od 7 ráno do 5 odpoledňa, tož to určitě stihnete! Toť máte pár foteček pro inšpirováni.