Olomóc bôde mět erárni špajzkô
Z Olomóca od hétmana – Pořádná špajzka bê neměla chêbět v žádnym barákô. Gde jinde pověsêt šrutkê ôzenyho, klobáskê nebo postavit demižónê ze šlihovicó. Nechat se zavřit do takové špajzkê je rozhodně sen věčinê lêdi…!
Prodejna regionálnich potravin Olomócké Špajz v Šantovce sice bôde otevirat teprve 7. května, ale hétman Jiři Rozbořêlu mosêl jako správné hospodář dohlidnót na to, jak probihaji připravê a co fšecko se bôde dat v takové špajzce okoštovat. Prostor v regálech dostanó certifikovani dodavateli z Olomóckyho kraja, tož muže bêt sichr, že to bôde šmakovat akorát po našem.
Piše se, že bôdó k máni domáci sérê, med nebo aji pivo z mistnich minipivovaru. Určitě nebôde chêbět ani kôs pořádné flákotê, ale o tym, nepišó možná kvulê temô, že si mêslijó, že to néni zdravy. Ale mê vimê svoje. Hétman to zvizityroval a rozhodně si pré nenechá ôjit ani otevřeni Špajzkê 7. května. Fotkê z ‚kontrolniho dňa‘ mámê od Olomóckyho kraja.